Koroonaviirusest tervenenud 21-aastane hiina tudeng: „Olin ühe jalaga hauas.”

Koroonaviirusest ühena esimestest tervenenud 21-aastane hiina tudeng tunnistab, et oli ühe jalaga hauas. „Ma kartsin, et köhin oma kopsud välja,” tunnistab ta.

Wuhanis elav noormees ütles intervjuus Bloombergile, et tema olukord halvenes haiglas iga päevaga, talle tehti vereülekanne, tal olid külmavärinad, kuna pakavik oli kõrge.

Kui noormees sai haiglast koju, siis hakkas palavik kodus uuesti tõusma ja ta kiirustas selle peale tagasi haiglasse, kus talle tehti uus vereülekanne. Viirus kahjustas immuunsüsteemi ja ründas kopsusid.

Noormehe sümptomid olid nii ägedad, et ta mõtles, et sureb ära. Samas kiidab ta Hiina meditsiinisüsteemi, kuna kui nakkus tuvastati, siis oli ravi tasuta. Valitsus andis talle väga kallist HIV-i (AIDS-i) ravimit Aluvia ja seda täiesti tasuta.

Noormees tunnistab, et valitsus on teinud vigu, aga nüüd on haaratud härjal sarvist ja tegutsetakse kiiresti. Noormees räägib, et täitis arstide juhiseid, võttis rohtu, lasi teha vereülekande ja oli kodus karantiinis. Kui tal oli raske, vaatas ta Jaapani koomikseid ja sellest hakkas parem.

Noormees räägib, et kui olukord seda lubab, tahab ta minna välja sööma liha-riisi rooga. Aga pärast haigusepuhangu lõppu tahab ta reisida Jaapanisse ja käia oma lemmikartistide kontserdil.

Kommentaarid
(Külastatud 3,181 korda, 1 külastust täna)