Koroonaviirusest paranenud jaapanlanna haigestus mõni aeg hiljem uuesti, Jaapanis suletakse kõik koolid

Jaapanis on välja tulnud juhtum, kus koroonaviirusest juba paranenud naine haigestus mõni aeg hiljem uuesti. Lisaks suletakse Jaapanis ettevaatusabinõuna kõik koolid.

40ndates eluaastates naine töötas giidina Jaapani lääneosas Osakas. Naine tunnistati veebruari algul terveks ja tema proovid viirust ei näidanud. Siis aga tuvastati tal eile, kolmapäeval uuesti nakkus, vahendab Guardian.

Naisel jäi kurk valusaks ja ta kurtis valu rinnus. Naisel tuvastati esialgu nakkus 29. jaanuaril, mil vaevused olid leebed. Pärast seda naine tervenes 1. veebruaril ja lasti haiglast koju. 6. veebruaril naise proov viirust enam ei näidanud. Nüüd lõi haigus uuesti välja. Tegemist on esimese sellise juhtumiga Jaapanis, kus inimesel lööb koroonaviirus uuesti välja pärast tervenemist.

Selline juhtum on tekitanud kahtlused, et haigusel on mitu faasi, nagu Siberi katkul. Kui haigus kulgeb kergel kujul, jääb ta organismi alles ja otsib võimalusi, et rünnata uuesti, näiteks kopsusid.

Jaapanis on kokku ligi 200 nakatumist, lisaks neile ligi 700-le, mis olid kruiisilaeval Diamond Princess. Jaapani peaminister Shinzo Abe on peatanud kõigi koolide tegevuse alates esmaspäevast, 2. märtsist, mil lapsed peaks naasma peale vaheaega. Samuti on keelatud rahvakogunemised ja spordivõistlused.

Coronavirus: Japanese woman tests positive for second time

A woman working as a tour bus guide in Japan has tested positive for coronavirus for a second time, in what authorities say is the first such case. The woman, in her 40s and a resident of Osaka in western Japan, tested positive on Wednesday after developing a sore throat and chest pains, the prefectural government said.

Kommentaarid
(Külastatud 1,705 korda, 1 külastust täna)