Koroonaviirus võtab Itaalias võimust, suletakse massiliselt koole ja ühiskondlikke asutusi

Koroonaviirus levib Itaalias kiiresti edasi, mistõttu suletakse massiliselt koole ja ühiskondlikke asutusi. Teadaolevalt on viirus sees juba vähemalt 10 Itaalia linnas, kus on kehtestatud piirangud.

Põhja-Itaalias tuvastati 14 uut nakatumist, mistõttu suletakse linnades lisaks koolidele ka restoranid ja kohvikud. Sajad inimesed on pandud karantiini, nende hulgas ühe nakatunud mehe 150 töökaaslast ja 70 Codogna haigla töötajat, vahendab Deutsche Welle.

Kokku on Itaalias kinnitatud nakatumisi 17. Lisaks Lombardia maakonna 15 nakatumisele on kaks nakatumist Veneto maakonnas Padova linnas. Kokku on karantiinis kümmekond linna ligi 50 tuhande elanikuga, vahendab Corriere della Sera.

Kõige raskemas seisus on Itaalias üks 38-aastane mees ja tema lapseootel naine, kes on intensiivravi osakonnas. Nakatumised on tuvastatud Codogno haigla 5 töötajal, kelle hulgas on nii arstid kui medõed. Karantiini pandud piirkonnas on soovitav püsida kodus ja vajaduse korral helistada 112.

Coronavirus: Italy orders mass closures after COVID-19 cases quadruple | DW | 21.02.2020

Officials ordered schools, public buildings, restaurants and coffee shops in ten towns in northern Italy to close after a cluster of 14 new COVID-19 cases emerged. All cases were located in the Lombardy region where a 38-year-old man fell ill with the virus after meeting someone who returned from China in late January.

Kommentaarid
(Külastatud 5,719 korda, 1 külastust täna)