Koroonaviirus ründab teistes maades hiinlasi, ja seda ootamatul moel

Koroonaviirus ründab teistes maades hiinlasi ja seda küllalt ootamatul moel. Nimelt mitte haigusena, vaid läbi hiinlaste poodide ja söögikohtade, samuti turistide kaudu.

Itaalias Roomas Kolosseumi ligidal söögikohta pidav Veronica Li ütles, et kui tavaliselt on neil 50-60 inimest õhtust söömas, siis laupäeval oli ainult kaks. Ettevõte on pidanud juba loobuma kolmest töötajast, kes olid Veronical ja tema abikaasal abis. Kui asi nii jätkub, tuleb söögikoht sulgeda, vahendab BBC.

Itaalias ja mujal levib viirusega seotud paanika kiiremini kui viirus ise. Hiina poed on tühjad ja neid pannakse kinni. Samuti rünnatakse hiina rahvusest inimesi. Rooma ligidal loobiti hiina tudengeid kividega. Trevi purskkaevu ligidal oli baari uksel silt, et Hiina turistid pole teretulnud. Hiina lapsed ei julge enam kooli minna rassistlike rünnakute tõttu. Põhja-Itaalia omavalitsustes on soovitatud Hiinast tulijatel olla kodus 14 päeva ja mitte kooli minna.

Itaalia on keelustanud kõik lennud Hiinast ja paigutanud Wuhanist evakueeritud 56 kodanikku karantiini. Rahvusvaheliselt on täheldatud sinofoobiat, mis tähendab Hiinaga seonduva halvustamist. Itaalias elab ligi 300 000 hiinlast ja igal aastal külastab Itaaliat ligi 5 miljonit Hiina turisti. Seega võib Hiina-vastasus Itaaliat majanduslikult kahjustada. Roomas on isegi juhtumeid, kus Hiina turistidel ei lasta tualetti külastada.

Kommentaarid
(Külastatud 1,828 korda, 1 külastust täna)