Koroonapaanika Ukrainas: Rahvas tõstis mässu Hiinast evakueeritute vastu (lisatud video)

Ukrainas tõstis rahvas mässu Hiinast koroonaviiruse epitsentrist Wuhanist tagasi toodud inimeste vastu. Wuhanist evakueeritud inimesed pandi Ukraina keskossa Poltaava oblastisse väikse Novi Sanžari linnakese haiglasse karantiini 14 päevaks.

Kohalikud inimesed on aga sellele vastu, kuna kardavad nakatumist. Rahvas tõstis mässu, kui Wuhanist evakueeritud inimesed linnakesse bussidega sisse toodi, vahendab BBC.

Rahvas ründas busse, mistõttu pidid võimud rahvast tagasi hoidma. Novi Sanžari linnakeses elab ligi 10 000 inimest. Ukraina president Volodõmõr Zelenski kutsus rahvast üles solidaarsusele ja ütles, et „me oleme kõik inimesed”.

Enne seda toodi lennukiga Harkivisse kokku 45 ukrainlast ja 27 välismaalast, kes olid evakueeritud Wuhanist. Evakueeritud toodi Novi Sanžari kuue bussiga, mille pihta inimesed loopisid kive.

Ukraina terviseministeeriumi info kohaselt pole keegi evakueeritutest haigestunud. Kolm ukrainlast ja üks Kasahhi kodanik olid maha jäetud, kuna neil oli palavik. Linnakesse sõitsid rahvast rahustama Ukraina peaminister, terviseminister ja siseminister. Kui siseminister Arsen Avakov ütles, et linna toodud inimesed on terved, siis vastati talle „Seni.”

Kommentaarid
(Külastatud 673 korda, 1 külastust täna)