Koolide talvine suusapuhkus algab soome laste jaoks ilma lumeta – seda pole varem olnud

Soome lõunaosas algab homme laste talvine suusapuhkus ilma lumeta, sellist asja pole kunagi varem olnud.

Suusatada saab Soome põhjaosas Kainuus ja Lapimaal. Kui nüüd külma ei tule, siis jääb Soome lõunaosas talv üldse olemata ning sügis läheb üle kevadeks, vahendab Helsingin Sanomat.

Veebruar on poole peal ja termilist talve pole Soome lõunaossa veel saabunud. See tähendab, et ööpäevane keskmine temperatuur pole alla nulli langenud. Nüüd on Soome ilmateenistus ka raskes olukorras, kuidas kirjeldada olukorda, kus peale sügist tuleb kohe kevad. Nüüd peab mõtlema, kuidas seda kajastada.

Külm võib siiski veel tulla. Näiteks 2007-2008. aasta talv oli samuti väga mahe ja keskmine temperatuur langes alla nulli alles märtsi keskel. Helsingis oli märts siis kõige külmem kuu ja temperatuur langes 8 külmakraadini. Talvepuhkuse lõpus võib tulla lund, aga see pole veel kindel. Käesolev talv on olnud selline, et kõik prognoosid ilma külmenemisest on läinud vett vedama.

Homme, talvepuhkuse algul peaks tulema Soome lõunaosas 9 kraadi sooja. Turus ja Poris on kõige soojem. Need, kes soovivad puhkuse ajal suusatada, peavad minema põhja poole. Lund on mingil määral Soome idaosas, aga lähipäevade sajud võivad selle ära sulatada.

Koululaisten talviloma alkaa Etelä-Suomessa, jossa talvi on jättänyt tulematta: “Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut”

Koululaisten talvilomaa vietetään alkavalla viikolla Etelä-Suomessa – vaikka varsinaisesta talvesta ei voikaan sään puolesta puhua. Helmikuu on puolessavälissä, mutta terminen talvi ei ole alkanut vieläkään Etelä- ja Lounais-Suomessa. Se tarkoittaa, että vuorokauden keskilämpötila ei ole laskenut koko talvena pysyvästi nollan alapuolelle. “Pisimmät jaksot ovat jääneet muutamaan päivään. Siinä mielessä talvea ei ole ollut.

Kommentaarid
(Külastatud 145 korda, 1 külastust täna)