Kolmele mehele esitati Soomes süüdistus odinlaste-vastase märuli korraldamises

Kolmele mehele on esitatud süüdistus eelmise aasta maikuus Tamperes korraldatud odinlaste-vastase mäsu korraldamises.

Tegemist oli eelmise aasta maikuus Tamperes toimunud ühenduse Soldiers of Odin meeleavaldusega, millega seoses korraldati vastumeeleavaldus. Kohtu alla antud isikud olid vastumeeleavaldusel, vahendab Yle.

Prokuratuuri info kohaselt muutus meeste tegevuse tõttu olukord vägivaldseks. Politseil õnnestus vahele tulekuga hullem ära hoida, aga meeleavaldajate pihta visati kive ja kanamune. Tõsisemaid vigastusi ei olnud. Kahele isikule nõutakse tingimisi vangistust ja ühele trahvi.

Soldiers of Odini meeleavaldusel osales ligi 80 inimest. Meeleavaldus oli politseis registreeritud. Meeleavaldus ja rongkäik toimusid Tampere kesklinnas 18. mail kell 17-19. Politsei info kohaselt hakati rongkäigu lõppedes seal olnud inimesi sõimama ja neid ärritama. Olukord pingestus ja oleks võinud puhkeda massikaklus, kui politsei poleks vahele läinud.

Olukord oli selline, et provotseeriti ja lasti end provotseerida. Mõningal määral füüsilisi kontakte oli. Praegu pole teada, et keegi oleks vigastada saanud. Kokku võeti kinni neli isikut, kes polnud ühenduse Soldiers of Odin liikmed. Rongkäigus osalejaid mingites kuritegudes ei kahtlustatud.

Kolmelle miehelle syytteet väkivaltaisen mellakan johtamisesta Tampereella: Ärsyttivät Soldiers of Odin -kulkuetta

Syyttäjä vaatii sakkoja ja ehdollista. Kolme miestä on saanut syytteet Tampereen viime toukokuun tapahtumista. Rikosnimike on väkivaltaisen mellakan johtaminen. Oikeudenkäynti on tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kyse on viime toukokuussa Tampereen keskustassa olleesta Soldiers of Odin -ryhmän mielenosoituksesta ja vastamielenosoituksesta. Syytetyt ovat vastaryhmästä. Aluesyyttäjä Olli Sulkonen kertoo, että tilanne oli eskaloitumassa väkivaltaiseksi yhteenotoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 181 korda, 1 külastust täna)