Kole lugu: üle 2000 reisijaga laeva ei lasta viirusekahtluse tõttu enam ühessegi sadamasse

Enam kui 2000 reisijaga kruiisilaev MS Westerdam on jäänud õnnetult merele seiklema, kuna koroonaviiruse kahtluse tõttu ei lasta laeva enam ühessegi sadamasse.

Seni pole laeval veel viirust ametlikult tuvastatud, aga laeva ei lase sadamasse sisse Tai, Filipiinid, Taiwan ega Jaapan. Tai võimud andsid teada, et laevale antakse abi, aga sadamasse alust ei lasta, vahendab CNN.

Laev väljus algselt Singapurist 16. jaanuaril ja käis sadamates Taimaal, Cambodias, Vietnamis ja Hong Kongis. Hong Kongis väljus laevast 1254 ja tuli peale 768 reisijat.

Edasi pidi laev tegema peatused Filipiinidel, Taiwanis, Jaapanis, Lõuna-Koreas ja lõpuks Hiinas, aga laeva lõpp-punktiks määrati ametivõimude soovituse järgi Shanghai asemel Yokohama. Filipiinid ja Taiwan teatasid koroonaviiruse ohu tõttu sadamate sulgemisest kruiisilaevadele ning ka Jaapani võimud keelasid laevale sissesõidu sadamatesse. Nüüd on laev mere täiesti saatuse meelevallas.

Laevafirma Holland America teatas lõpuks, et laev randub Tais Laem Chabangi sadamas, kus lastakse reisijad maale, aga Tai peaminister, kindral Prayut Chan-o-cha teatas täna teisipäeval, et laeva sadamasse sisse ei lasta. Laevale antakse vajadusel merel humanitaarabi, see tähendab varustatakse kütuse ning toidu ja veega. Peaminister põhjendas otsust sellega, et laeval on üle 2000 reisija ja Tai võimud ei saa riskida nii suure koguse võimalike viirusekandajate saabumisega maale.

Kommentaarid
(Külastatud 2,132 korda, 1 külastust täna)