Kole lugu: Hiina viiruse epitsentrisse jäänud välismaalased on hirmul ja näljas

Hiina viiruse epitsentrisse Wuhani linna jäänud välismaalased on hirmul ja näljas. Linnas on lõksus tuhanded välismaalased, kel pole võimalik lahkuda, kuna linn on suletud.

Wuhanis on ligi 200 Nepaali tudengit, kes kaebavad, et neil pole süüa ning nad peavad võitlema kohalikega toidu pärast. Toidupoode on linnas üha vähem lahti, vahendab France-Presse.

Esmaspäevase seisuga oli Hiinas nakatunud viirusega 27 välismaalast, kellest kaks on surnud – üks ameeriklane ja üks jaapanlane. Kuigi suur osa välismaalasi on õnnestunud evakueerida, on linnas siiski veel palju teiste riikide kodanikke, kel pole võimalik enam kuhugi minna. Nad suhtlesid ajakirjanikega telefoni, e-posti ja sotsiaalmeedia kaudu.

Üks Wuhani Zhongnani ülikooli Pakistanist pärit doktorant rääkis, et enamus tudengeid istub ühiselamus ja vaatab telerit. Ülikool varustab tudengeid vajalikuga, aga kaks korda kõrgema hinna eest. Inimesed on tüdinud kogu aeg sama toidu, riisi ja juurviljade söömisest. Ainus füüsiline tegevus on rõdul jalutamine, ja isegi see on ohtlik.

Tudeng rääkis, et eelmisel nädalal käis ta väljas Walmarti poes ja see oli hirmutav. Nüüd loetakse päevi, et teada saada, kas saadi nakkus. Pakistani tudengid ei julge tagasi kodumaale minna, kuna need, kes läksid, neid on halvasti koheldud. Pakistani võimud on teatanud, et Wuhanis on lõksus ligi 500 Pakistani tudengit, aga neid pole kavas sealt evakueerida. Samuti ei kavatse oma kodanikke tagasi tuua Jeemen.

Üks Wuhanis elav Jeemeni tudeng rääkis, et elu muutub iga päevaga üha raskemaks, kuna toitu on üha raskem saada. Toidu järel tuleb seista pikas järjekorras. Inimesed kardavad nakatumist.

Bangladesh tõi eelmisel nädalal ära 312 inimest, kellest enamus olid tudengid, aga Wuhani jäänud 171 inimest enam ära ei tooda, kuna lennuki piloodid ei julge enam lennata. Bangladeshi võimud on üritanud rentida Hiina lennukit, aga seni tulemusteta.

Prantsusmaa jättis linna 30-50 kodanikku pärast seda, kui evakueeris mitusada. Pariis enam uut lennukit linna ei saada. Inimesed on nüüd otsustanud linna jääda, kuna reisimine on praegu veel ohtlikum.

Kommentaarid
(Külastatud 789 korda, 1 külastust täna)