Kas koroonaviirus võib kaasa tuua püsivaid kahjustusi? Vastab Soome arst

Praeguse info kohaselt ei põhjusta koroonaviirus läbi põdemisel püsivaid tervisekahjustusi, aga pikaajalist teavet veel pole, ütles Soome terviseameti peaarst Taneli Puumalainen.

Soomes on olukord püsinud muutumatu. Võimalikke nakatunuid on 24. Kinnitatud juhtum on ainult üks, 32-aastane hiinlanna, kel tuvastati nakatumine 29. jaanuaril. Puumalaineni väitel tunneb naine end hästi, vahendab MTV.

Praegu pole Puumalaineni väitel teavet selle kohta, et koroonaviirus põhjustaks mingeid püsivaid kahjustusi. Mis tahes nakkus võib kaasa tuua tüsistusi, aga praegu pole teada, et selle haigusega kaasneks mingid erilised tüsistused või komplikatsioonid.

Samas on esimesed raskesti haigestunud mujal maailmas alles tervenenud ja nende kohta pole veel teavet. Kergelt haigestunud on tervenenud ilma mingite komplikatsioonideta nagu tavaliste viirushaiguste puhul, ütles Puumalainen.

 

Kommentaarid
(Külastatud 823 korda, 1 külastust täna)