Kambodžas maale lastud kruiisilaeva reisijal tuvastati koroonaviirus

Kambodžas lasti sadamasse kruiisilaev Westerdam väitega, et reisijad pole nakatunud koroonaviirusega. Nüüd, peale reisijate maale laskmist avastati aga ühel ameeriklasest reisijal koroonaviirus.

83-aastasel ameeriklannal tuvastati viirus Malaisias, kustkaudu ta tahtis koju lennata. Kokku on Malaisia lennujaama kaudu reisinud veel 140 laeval olnud inimest. Neist ainult 8 peeti viiruse kahtluse tõttu kinni, vahendab New York Times.

Reisijad lendasid Malaisiast Kuala Lumpurist edasi USA-sse, Hollandisse ja Austraaliasse. Westerdam väljus Hong Kongi sadamast 1. veebruaril kokku 2257 inimesega pardal. Laev oli merel 14 päeva, mis arvatakse olevat viiruse peiteperiood.

Võimaliku nakkusega reisijate minna laskmine suurendab veelgi haiguse leviku tõenäosust maailmas, kuna seni oli viiruse levik piiratud vaid Hiinaga.

Coronavirus Live Updates: American From Ill-Fated Cruise Is Said to Test Positive

Feb. 16, 2020, 12:13 a.m. ET The passenger from the Westerdam, which docked in Cambodia last week after being turned away elsewhere, was later found to have the virus in Malaysia, officials there said. Right Now China recorded more than 2,000 new cases in the past 24 hours.

Kommentaarid
(Külastatud 380 korda, 1 külastust täna)