Jaapanis pandi kruiisilaev koos ligi 4000 reisijaga viiruse tõttu kaheks nädalaks karantiini

Jaapanis tuvastati kruiisilaeval Diamond Princess kümmekond koroonaviirusega nakatumist, mistõttu pandi laev koos 3700 reisijaga kaheks nädalaks karantiini.

Lisaks kümnele tuvastatud nakatunule on võetud proovid veel 240 kahtlusaluselt reisijalt. Haigestunud reisijatest on kolm Jaapanist, kolm Hong Kongist, kaks Austraaliast ja üks USA-st. Lisaks on haigestunud üks filipiinlasest meeskonnaliige. Haiged on viidud Jaapani haiglatesse, vahendab Iltalehti.

Krusiisilaeval oli plaanis teha ainult nädala pikkune reis. Nüüd on aga laev vähemalt kaks nädalat karantiinis Yokohama sadama juures Tokio lähedal. Laeva reisijatel on palutud olla kahjutites, kuhu neile viiakse toitu. Reisijatele on tagatud tasuta internetiühendus ja telefoni kasutamise võimalus, samuti antakse laevafirma kinkekaart hilisemaks kasutamiseks.

Diamond Princess kuulub firmale Carnival. See on ehitatud Jaapanis, aga sel on Soome Wärtsilä mootorid. Kruiisifirmad on keelanud mitmel pool laevale tuleku neil reisijatel ja meeskonnaliikmetel, kes on käinud hiljuti Hiinas.

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)