Iraanis on koroonaviirus väga jõhker: 28 nakatumist ja 5 surma

Väljaspool Hiinat on koroonaviirus palju tapvam kui Hiinas, vähemalt ametlike numbrite järgi, mistõttu kahtlustatakse juba, et viirus on Hiinast väljudes muteerunud.

Iraanis on koroonaviirus kohalike andmete kohaselt väga surmav, 28 nakatunu hulgas on juba 5 surma. Naaberriikide Pakistani ja Iraagi võimuorganid soovitavad jätta Iraani reisimata.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles, et koroonaviiruse levikut maailmas pole ilmselt enam võimalik peatada. Nüüd tuleb riikidel viiruse tulekuks valmis olla.

Võimalus on muidugi ka see, et Hiina on maailma avalikkusele puru silma ajanud ja näidanud surmade arvu ja haiguse ohtlikkust tegelikust väiksemana. Hiinas tarvitusele võetud meetmed näitavad, et sealgi on asi väga hull ja mõne tuhande ametlikult kajastatud surma pärast ei pangaks karantiini ligi miljard inimest, ei suletaks inimesi jõuga kodudesse. Väidetavalt on Hiinas surnuid nii palju, et neid ei jõuta ära põletada. Krematooriumites on Hiinas väidetavalt surnukehad hunnikus ootamas. Surnukehasid oli Hiinas põletatud lausa lahtise taeva all, kuni see äratas välismaal tähelepanu, mistõttu muretseti kiirkorras mobiilsed krematooriumid, mis on mõeldud loomakorjuste hävitamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 630 korda, 1 külastust täna)