Iraani rahvasaadik: koroonaviiruse surmajuhtumeid on 50, mitte 12 nagu ametivõimud väidavad

Iraani rahvasaadik Ahmad Amirabadi Farahani ütles avalikult, et koroonaviirusega seotud surmajuhtumeid on 50, mitte 12 nagu ametivõimud väidavad.

Faharani süüdistas ühtlasi ametivõimusid info varjamises seoses koroonaviirusega. Teadaolevalt on ainuüksi Qomi linnas juba 50 surmajuhtumit, vahendab Al Jazeera.

Qomi linnas Iraanis on karantiinis teadaolevalt 250 kahtlusalust nakatunut. Ametlikult on Iraani võimud kinnitanud, et koroonaviiruse tagajärjel on surnud 12 inimest ja nakatunuid on 64.

Iraani inimesed aga ei usalda valitsust. Pärast Ukraina lennuki allatulistamist kinnitas valitsus esialgu, et tegemist oli õnnetusjuhtumiga. Tegelikkuses tulistati lennuk alla Iraani relvajõudude raketiga, aga seda varjati.

Iraanis tuli koroonaviiruse levik välja eelmisel kolmapäeval, kui suri kaks inimest. Pärast seda on haigus kiiresti levinud ja võimud on lubanud olla info jagamisel läbipaistvad. Iraani naabermaad on sulgenud haiguse leviku kartuses piirid Iraaniga.

Legislator from Iran’s Qom alleges virus coverup

A legislator from Iran’s Qom has accused the government of covering up the full extent of the coronavirus outbreak in the holy city, according to semi-official news agency ILNA. In Monday’s report, Ahmad Amirabadi Farahani accused Iran’s health ministry of not being transparent about the outbreak, which authorities say has killed 12 people.

Kommentaarid
(Külastatud 342 korda, 1 külastust täna)