Hoiatus: Mobiilirakenduse kaudu leviv tegevus võib Soomes olla eriti ohtlik

Mobiilirakenduse TikTok kaudu leviv tegevus outlet challenge võib Soomes olla ohtlikum kui USA-s, kuna Soomes on elektri võrgupinge suurem.

Outlet cahllenge (tõlkes: seinakontakti väljakutse) tähendab seda, et pistik tõmmatakse pesast poolenisti välja ning tekkinud auku lastakse kukkuda münt. Selle tulemusel tuleb pistikust särtsu, vahendab Yle.

Sellise tegevuse ohtlikkuse eest hoiatati USA-s juba jaanuari keskel. Kui panna münt niimoodi pessa, siis tekib lühis ja elektrikaar, mille tulemusel võib pisikupesa põlema süttida. Inimene võib saada põletushaavad või elektrilöögi.

Soomes on oht isegi suurem kui USA-s, sest Soomes on võrgupinge suurem. Seetõttu võib ka elektrikaar olla suurem. Soome turvalisus- ja kemikaaliameti Tukes hoiatab, et selline tegevus võib olla eluohtlik. See on üks rumalamaid tegevusi, mida on nähtud.

Tiktokin hurja outlet challenge on Suomessa erityisen vaarallinen – räjähtävä pistorasia voi aiheuttaa tulipalon tai kovan sähköiskun

Suomessa sähköverkon jännite on suurempi kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, joten pistorasiasta saatu sähköisku voi olla voimakkaampi. Mobiilisovellus Tiktokissa leviää vaarallinen haaste, joka kantaa nimeä outlet challenge tai penny challenge. Haasteessa laitetaan pistoke puoliväliin pistorasiaa ja väliin jäävään aukkoon tiputetaan kolikko. Tämän seurauksena pistorasia räsähtää. Haasteen vaarallisuudesta on varoiteltu useissa Yhdysvaltojen medioissa tammikuun alussa.

Kommentaarid
(Külastatud 3,487 korda, 1 külastust täna)