Hispaanias Sevillas oli tõenäoliselt esimene koroonaviiruse riigisisene nakatumine

Koroonaviirus on tõenäoliselt juba ringlemas Hispaanias, kuna riigi lõunaosas Sevillas tuvastati täna kolmapäeval 62-aastasel mehel kohalik nakatumine.

Asjatundjate arvates on viirus tõenäoliselt piirkonnas ringlenud, ilma et seda oleks tuvastatud. Patsient on isoleeritult haiglas, ta on olnud haiglas 6 päeva ning tal on kopsupõletik, vahendab El País.

Andaluusia terviseametnike info kohaselt pole mees reisinud välismaal, mistõttu ei saanud ta nakkust mõnest kriisipiirkonnast. Praegu üritatakse välja selgitada, kellega mees kokku puutus ja kellet ta võis nakkuse saada.

Hispaania terviseametnike hinnangul on Hispaania olukord täna sama mis Itaalial oli reedel, kui seal tuvastati esimene kohalik nakatunu. Hispaanias võib olla palju enam nakatumisi, aga pole teada, kas neid on 5, 10 või 100.

Diagnosticado en Sevilla el primer contagio local del coronavirus en España

Un hombre de 62 años, ingresado en el Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, es el primer caso de contagio autóctono del coronavirus en España, según han confirmado a EL PAÍS fuentes sanitarias. El paciente, que está aislado en una habitación del hospital según los protocolos, sufre una neumonía por la que lleva seis días ingresado, aunque no está grave.

 

Kommentaarid
(Külastatud 539 korda, 1 külastust täna)