Hiinas suri koroonaviirusse 29-aastane arst, vanglates sajad uued nakatunud

Hiinas Wuhanis suri koroonaviiruse tagajärjel 29-aastane arst Peng Yinhua, kes oli lükanud viiruse tõttu edasi oma pulmapeo. Viirus tungis Hiina vanglatesse, mistõttu on vallandatud terve rida vanglajuhte.

Noor arst haigestus 25. jaanuaril ja tema tervis halvenes järsult 30. jaanuaril. Ta suri neljapäeval, 20. veebruaril, vahendab The Guardian.

Pärast arsti surma teatas Hiinas uuest suurest nakatumiste lainest. Kokku kasvas ametlikult kinnitatud nakatumiste arv 74 685 peale. Surmade arv kasvas 2236 peale.

Hiina vanglates on ametlikult kinnitatud vähemalt 500 nakatumist, aga neid võib olla palju enam. Hiina võimud ei ole avaldanud, millal ja kuidas need nakatumised vanglates toimusid. 230 nakatunut on Wuhani naistevanglas. Naistevangla direktor lasti selle peale töölt lahti.

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)