Hiinas kadus ära mees, kes olukorra kohta välismaailmale infot vahendas ja ütles, et ta komparteid ei karda

Hiinas Wuhanis kadus ära Chen Qiushi, kes oli viimase kahe nädala jooksul sealse olukorra kohta infot vahendanud ja öelnud muu hulgas, et ta komparteid ei karda. Meest otsivad taga tema lähedased, kuna temaga pole võimalik enam kontakti saada.

Cheniga pole lähedased saanud ühendust juba enam kui 20 tundi. Tema kaaslane Fang Bin oli kinni peetud, aga siis lahti lastud. Meest küsitleti seoses haiglas laibakottidest tehtud videoga, vahendab Bloomberg.

Fang filmis hiljem seda, kuidas tema kodu uks maha murti ja ta kinni võeti, pärast seda nõuti tema vabastamist. Hiina võimud on viimastel päevadel tugevdanud kontrolli sotsiaalmeedia kasutamise üle ning kõigiga, kes infot edastavad, õiendatakse arveid. Võimud on hirmul, et inimesed hakkavad mässama, seda eriti pärast koroonaviirusest varakult teada andnud arsti surma.

Kinnitamata andmetel viidi Chen sunniviisiliselt ravile ühte Wuhani koroonaviiruse kinnistest haiglatest.

Siin on Cheni ema pöördumine, kus ta palub poja kohta infot:

Kommentaarid
(Külastatud 1,015 korda, 1 külastust täna)