Hiinas käärib: inimesed nõuavad pärast armastatud arsti surma riigi juhtkonnalt sõnavabadust

Hiinlased peavad äsja surnud vilepuhujast arsti Li Wenliangi rahvuskangelaseks, kuna ta tahtis inimesi ohtliku viiruse eest hoiatada, aga võimud ei lasknud tal seda teha.

Hiina rahvas leinab Dr Li-d, kes hoiatas inimesi haiguse eest juba detsembris ja kes suri haigusesse, mille ta oli tuvastanud. Hiinlased peavad arsti rahvuskangelaseks, aga selle kõrval paisub viha võimude suhtes, kes arsti halvasti kohtlesid. Arsti toetajad räägivad, et ta tahtis rahvast aidata, aga teda peeti selle asemel ohuks.

Politsei võttis Dr Li jaanuaris kinni „valeinfo” levitamise eest. Arst pidi alla kirjutama kirjale, milles ta lubas teha koostööd võimudega ja seda, et ei tegele „illegaalse” tegevusega.

Hiinlased nõuavad nüüd valitsuselt vabandamist. Ühtlasi nõutakse arstile esitatud süüdistuste tagasivõtmist, et ta oli „kuulujuttude õhutaja”. Hiinlased nõuavad sotsiaalmeedia kaudu üha rohkem sõnavabadust. Inimesed leiavad, et kui Dr Li oleks saanud vabalt rääkida, siis oleks saanud epideemiat kergemalt vaos hoida.

Kommentaarid
(Külastatud 320 korda, 1 külastust täna)