Hiina võimud: teated surnukehade massiliselt põletamisest maastikul on libauudised

Hiina võimud andsid teada, et teated, justkui põletatakse Wuhani ligidal maastikul massiliselt surnukehasid on libauudised.

Viimastel päevadel on täheldatud koroonaviiruse epitsentri Wuhani ligidal tavapärasest oluliselt kõrgemaid vääveldioksiidi SO2 koguseid. Seda anomaaliat on põhjendatud surnukehade massilise põletamisega. Nüüd aga teatasid Hiina võimud, et tegemist on libauudistega.

Hiina riiklik keskkonnajälgimise jaam andis teada, et Tšehhi veebikülje windy.com info SO2 kõrge näidu kohta Wuhani ümbruses on vigane ja eksitav.

Hiina võimude enda vaatlusandmed näitavad, et SO2 kogus oli 7 μg/m3, mis tähendab 22-protsendilist langust võrreldes eelmise aasta sama ajaga ja on palju väiksem kui Windy.com-i näit 1,500~1,700 μg/m3

Hiina inspektorid uurisid asja ja jõudsid järeldusele, et millegipärast näitab satelliidipilt 200 korda kõrgemat näitu sellest, mis on tegelik näit maa peal. Tegelikult on Wuhanis asi vastupidine, linnas on keskkonna olukord hoopis paranenud. 24. jaanuarist kuni 10. veebruarini langes Wuhanis väikeste osakeste sisaldus õhus 38 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga, edastas Xinhua.

Hiina ametivõimud märgivad, et satelliidiandmeid tuleb täiendavalt kontrollida ka maa peal, mistõttu pole Windy.com-i andmed usaldusväärsed.

Kommentaarid
(Külastatud 2,320 korda, 1 külastust täna)