Hiina seisukoht: koroonaviirus pole pärit nahkhiiresupist ega biolaborist

Mitmed teadlased üle maailma on avaldanud arvamust, et uus ohtlik koroonaviirus pärineb mõnest laborist, kuna sarnaneb HIV-ile, aga Hiina valitsus lükkab selle info ümber.

Hiina ametlik infokanal Xinhua andis teada, et viirus pole pärit nahkhiiresupist ega biolaborist. Hiina infokanali andmetel levitavad välismaised infokanalid nagu Washington Times, BBC ja Foreign Policy väärinfot Hiinas toimuva kohta. Väärinfot levitatakse Hiina infokanali andmetel selleks, et külvata hirmu.

Näiteks levis Lääne infokanalites video, kus hiina naine sööb nahkhiiresuppi ja et nahkhiirtest võis viirus pärineda. Hiina võimud on aga kindlaks teinud, et naine polnud üldse Wuhanist ja teda poole filmitud Hiinas, vaid Vaikse ookeani Palau saartel.

Hiina infokanali teatel levitatakse Hiina kohta valeinfot, et tekitada rassistlikku viha hiinlaste suhtes. Sama eesmärki kannab info selle kohta, justkui oleks viirus pärit mõnest Hiina biolaborist ja et tegemist võib olla biorelvaga. See süüdistus pärineb Hiina võimude teada Iisraelist. Hiina võimud on aga kindlaks teinud, et viirus ei pärinenud biolaborist.

Samuti levib info, et tegemist on ravimitööstuse planeeritud rünnakuga, et saaks müüa rohkem vaktsiine. Ka siin on Hiina võimud teinud kindlaks, et asja taga pole ravimitööstus. Niisamuti on Hiina infokanali väitel Lääne meedias üle paisutatud surmajuhtumite arv.

Hiina infokanali andmetel on Maailma terviseorganisatsioon palunud sotsiaalmeedia kanalitel nagu Twitter, Facebook, Tencent ja Tiktok võtta tarvitusele meetmed väärinfo levitamise tõkestamiseks. WHO on ühtlasi hoiatanud valeinfo levitamise eest.

Kommentaarid
(Külastatud 682 korda, 1 külastust täna)