Helsingis oli teisipäeva õhtul suur tagaajamine, politsei eest põgenenud autojuht saadi kätte

Helsingi kesklinna piirkonnas oli teisipäeva, 4. veebruari õhtul suur tagaajamine, kus politsei ajas mitmete patrullidega taga põgenenud autojuhti.

Asi sai alguse peale seda, kui politsei püüdis autot kontrolliks peatada. See toimus Helsingi lõunaosas Tehtaankatul. Sõiduauto pääses põgenema ja politseipatrull kaotas ta silmist, vahendab Helsingin Sanomat.

Seejärel märgati uuesti autot Topeliuksenkatul Töölö haigla juures. Auto jätkas aga põgenemist kesklinna suunas. Autot püüti peatada uuesti Mannerheimintie ja Tukholmankatu ristmikul, aga tulemusteta. Põgenev auto sõitis vahepeal mööda trammiteed ja põikas isegi kõnniteele. Auto sõitis väga suure kiirusega. Seda jälitas kuus politseiautot.

Politsei sai auto lõpuks kätte Mannerheimintiel enne Runeberginkatu ristmikku, kui auto peatus teiste autode taga. Kinnivõtmisel said kahjustada mitu politseiautot ja üks takso, aga inimesed viga ei saanud. Tagaajamine kestis kümmekond minutit.

Tagaajamine jäi ka mitmele videosalvestusele, kust on näha, kuidas auto juurde läinud politseinikud võtsid sisse ähvardava poosi ja olid valmis auto akna sisse lööma, aga auto uks avanes ja juht tuli ise välja. Politseinikud viisid mehe autost eemale tee peale. Mees lükati kõhuli ja käed pandi raudu.

Politsei kahtlustab, et mees juhtis autot joobes olekus. Lisaks kahtlustatakse meest liikluse ohustamises, uimastite tarvitamises, loata juhtimises ja politsei korralduste eiramises.

Uutta tietoa tiistain kaahailusta: Tilanne alkoi Etelä-Helsingistä, video näyttää kiinnioton lähietäisyydeltä

Tiistai-iltapäivän kovavauhtinen takaa-ajo Helsingin kantakaupungissa sai alkunsa, kun poliisi yritti pysäyttää autoilijan auton ja kuljettajan kunnon tarkistamista varten. Tämä tapahtui Etelä-Helsingin Tehtaankadulta, ei Töölön ja Meilahden suunnalla kuten aiemmin kerrottiin. “Henkilöauto lähti kuitenkin karkuun, ja perään lähtenyt poliisipartio menetti kohta näköyhteyden autoon.

Kommentaarid
(Külastatud 554 korda, 1 külastust täna)