Hea teada: MacGyver on Soomest pärit

1980ndatel laineid löönud seriaali MacGyver peategelast kehastanud Richard Dean Anderson on Soome juurtega, tegid kindlaks sugupuu-uurijad.

Seriaal jooksis aastatel 1985-1992 ja seda tehti kokku 139 osa. Peategelast Angus MacGyverit kehastas Richard Dean Anderson, kelle esivanemad on pärit Soomest Pohjanmaalt, vahendab Yle.

Asi tuli välja seoses sellega, et Anderson tähistas hiljuti 70. sünnipäeva ja spekuleeriti, et ta on Soomest pärit. Facebooki grupis Finnish genealogy oli märgitud, et MacGyver on pärit Pohjanmaalt Munsala-Jepua kandist rootsikeelsest perest.

Soome sugupuu-uurijad tegid kindlaks, et Andersoni vanaisa isa oli Johannes “John” Anderson Skrifvars, kes sündis Munsalas 1860. aastal. Vanaisa ema Sofia Jakobsdotter Böös sündis 1860. aastal Jepuas.

Paljude tuntud ameeriklaste juured on arvatavalt Soomes, kuna Soomest on Ameerikasse elama läinud väga palju inimesi.

Huhu, joka osoittautui todeksi – “MacGyverilla” suomalaiset sukujuuret

Facebookissa villinneet huhut pitävät paikkaansa. Sukututkijoiden mukaan Richard Dean Andersonin sukujuuret ovat ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta. 1980-luvulla suosioon noussut Ihmemies MacGyver-televisiosarjaa esitettiin 1985-1992. Kulttimaineen saanutta sarjaa esitettiin kaikkiaan 139 jaksoa. Sarjan pääroolia Angus MacGyveria esitti Richard Dean Anderson. Sarjassa MacGyver ajautui usein tiukkoihin tilanteisiin, mutta nokkelana miehenä hän onnistui selviämään pinteestä muun muassa ilmastointiteipin ja linkkuveitsen avulla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,858 korda, 1 külastust täna)