Euroopa on tormide meelevallas, Soome on oodata tuulist ja vihmast, aga sooja nädalavahetust

Nädalavahetus kisub Soomes taas tormiseks, oodata on hoovihma ja lumetormi, teeolud muutuvad raskeks. Üle Soome levib suur sula.

Vihm ja lumetorm raskendavad nädala lõpus liiklemist. Pühapäeval tugevnevad tuuled tormiks, seetõttu võib esineda elektrikatkestusi, hoiatab ilmateenistus Foreva oma blogis.

Samal ajal jõuab Soome eriti soe õhumass, temperatuur tõuseb paiguti 6-8 kraadini. Soome lõunaosas on kõige soojem ja kallab põhiliselt vihma. Kolme päeva jooksul võib Soome kesk- ja lõunaosas maha sadada 15-30 mm vihma. Lapimaal tuleb aga lund 15-20 sentimeetrit.

Laupäeval läheb sulale, nii et temperatuur on nullis isegi Soome põhjaosas Põhja-Karjalast kuni Ouluni välja. Tuul tugevneb Soomes pühapäeva hommikul ning kõige tugevam on tuul pühapäeva õhtul ja ööl vastu esmaspäeva. Esineda võib elektrikatkestusi.

Tormide meelevallas on terve Euroopa. Pärast tormi Ciara ohustab uus torm Dennis. Pühapäevane Soome torm on seotud sama madalrõhkkonnaga. Torm Dennis on kõige võimsam Suurbritannias, Iirimaal ja Islandil. Atlandilt on järgmisel nädalal lähenemas juba uus torm.

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)