Ettevaatust: Soome jõuab uus võimas torm Dennis

Alles käis Soomest üle torm Ciara, homme pühapäeval jõuab kohale veel võimsam torm Dennis. Praegu möllab ja teeb see torm pahandust Lääne-Euroopas.

Suurbritannias on tuule kiirus 36-37 meetrit sekundis. Soome jõuab torm samuti väga võimsalt ja tabab ilmateenistuse info kohaselt Soome rannikut juba pühapäeva õhtul, vahendab Ilta-Sanomat.

Torm liigub Soome edelaosast üle terve maa kirde suunas. Tormiga koos tuleb tugev sadu ja sula. Tuul puhub rannikul pühapäeval kiirusega 21-23 meetrit sekundis. Kõige tugevamad tuuled on aga esmaspäeval ja torm tabab kõige enam Soomes lääneosas Pohjanmaad. Tuule kiirus võib tõusta kuni 25 meetrini sekundis, mis tähendab, et purustused võivad olla suured. Katuseplekid võivad ära lennata ja elektriliinid maha sadada.

Kui tuul puhub 25-28 meetrit sekundis, võib see puid juurtega maast välja rebida. Ehitistele on kahjud juba suuremad. Merel tähendab tuul 25-28 meetrit sekundis suurt vahust lainetust. Viimati möllas Soomes selline tugev torm nimega Tapani 2011. aasta detsembris, tuul puhus siis puhanguti 31,5 meetrit sekundis ja tekitas palju purustusi.

Koos tormiga ilm soojeneb, pühapäeval võib Soomes tulla juba 8 kraadi sooja. Lapimaal sajab lund. Praegustel andmetel on Dennis võimsam torm kui Ciara.

Dennis-myrsky alkaa huomenna ruhjoa Suomea – näillä alueilla on syytä olla varuillaan: “Tuhot voivat olla merkittävät”

Dennis-myrsky saavuttaa kovalla voimalla Suomen jo sunnuntaina ja se voimistuu maanantaina. Viikonloppu jatkuu sateisena ja myrskyisenä Suomessa. Tulossa on Dennis-myrsky. - Dennis-myrsky riehuu jo kovalla voimalla Euroopassa. Yksittäisillä paikkakunnilla tuuli puhaltaa Britanniassa jo 36-37 metriä sekunnissa. Myrsky lähestyy jo Suomea ja saavuttaa maamme merialuetta jo sunnuntai-iltana, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Hannu Valta kertoo Ilta-Sanomille.

Kommentaarid
(Külastatud 5,791 korda, 1 külastust täna)