Eesti riigis pettunud seitsme lapsega maapere plaanib Soome põgeneda

„Enam pole võimalik maal elada,” teatab pereisa Maido Kaljur, kes on otsustanud kodu lähedale rajatava Kilingi-Nõmme–Riia kõrgepingeliini tõttu koos perega kodumaa tolmu jalgelt pühkida.

„Ma ei saa oma lastele nii teha! Ei saa nende tervist ohtu seada!” ahastab Kilingi-Nõmme lähedale kodu rajanud seitsme lapse isa Maido Kaljur. Ta on juba aastaid püüdnud ametkondadele tõestada, et elu maal ei ole võimalik kõrgepingeliini lähistel. Tulemusteta. Läbi perele kuuluva Kabuli talu maa Leipste külas rajatakse Kilingi-Nõmme – Riia 330 kV kõrgepinge õhuliin, vahendab Maaleht.

Pärnumaa kõige sportlikumaks pereks 2017. aastal valitud Kaljurid näevad nüüd ainsa võimalusena Soome kolimist – vanemaid ootaks seal bussijuhi töö.

Kui Põhjamaade suurim ühistranspordifirma Nobina korraldas Eestis infopäeva, oli kohal ka pereisa Maido Kaljur. Soomlased kuulasid pere mure ära ja ütlesid, et tulge kogu perega Soome, võtame pereisa tööle ja aitame teid nii korteri kui toetustega. Nüüd plaanitakse minna Helsingisse Nobina firmasse maad kuulama.

Kommentaarid
(Külastatud 3,894 korda, 1 külastust täna)