Briti juhtiv teadlane: Suurbritannias võib koroonaviiruse ohvrite arv olla 400 000

Suurbritannias võib koroonaviiruse ohvrite arv olla 400 000 ehk laias laastus 1 protsent nakatunutest, märkis Londoni Imperial College’i juhtiv terviseteadlane Neil Ferguson.

„See on haigus, mida ma kõige enam kardan,” ütles professor Ferguson. Tema väitel on see kõige koledam haigus, millega ta kunagi on kokku puutunud.

Teadlase väitel on mingeid arve surmade kohta ennatlik prognoosida, aga number 400 000 pole absurdne. Professor lisas, et praeguses olukorras ta pigem reageeriks üle kui et teda hiljem süüdistataks reageerimata jätmises, vahendab Daily Mail.

Professor täpsustab, et ta ei prognoosi surmade arvuks 400 000, vaid hoiatab, et see on võimalik. Samuti lisas ta, et on hiljem valmis selleks, et teda süüdistatakse üle reageerimises kui selles, et ta õigel ajal ei reageerinud.

Uuringute järgi võib uue koroonaviirusega COVID-19 nakatuda 60 protsenti Suurbritannia elanikkonnast. Kõige optimistlikuma stsenaariumi kohaselt sureb 1 protsent nakatunutest. Briti valitsus on valmis selleks, et nakatub pool elanikkonnast, mis tähendab, et haigus jõuab mõne kuuga igasse riigi otsa.

Haiguse nii kiire levik paneb keerulisse olukorda haiglate intensiivraviosakonnad, kuna tuleb hakata valima, keda ravida ja keda mitte.

Kommentaarid
(Külastatud 1,951 korda, 1 külastust täna)