Avameelne video: Inimestele räägiti Hiinas, et viirus pole nakkav

Sotsiaalmeedias on avameelne intervjuu Hiina viirusekoldes elava naisega, kes räägib, et algul räägiti, et haigus pole nakkav ja ei levi inimeste vahel, mistõttu inimesed ei osanud ohtu karta.

Wuhani elanik Rong Qin räägib, et tema 67-aastane isa oli esimene, kellel peres koroonaviirus tuvastati. Isa läks 4. veebruaril Hankou haiglasse ja talle tehti röntgen ning arst kinnitas, et tal on uus koroonaviirus.

Rong on koos oma isaga koduses karantiinis. Naise ema ja abikaasa peavad samuti olema karantiinis, aga kuna pole kedagi, kes saaks aidata, siis hoiavad isa ja abikaasa väikseid lapsi. Lapsed peavad olema samuti isoleeritud. Kui seda ei tehta, siis saavad nemadki nakkuse.

Rongil on samuti juba sümptomid ja ta kahtlustab, et on saanud nakkuse. Rong räägib, et kui nemad, lihtsad inimesed kuulsid haiguse nakkusohu kohta, siis oli juba hilja. „Me pole teadlased,” räägib Rong, „me ei teadnud, et see on nii nakkav. Meile öeldi algul, et see ei nakka inimeselt inimesele.”

Naine räägib, et Wuhanis on tervishoid üle koormatud. Paljud patsiendid nagu Rongi isa saadeti lihtsalt haiglast koju, kuna polnud voodikohti. Rong räägib, et häirib kehtestatud kord ja nõuded, kuna süsteem on väga jäik. Haiglad peavad korraga vastu võtma väga paljud raskes seisus patsiente ja arstid peavad neid ravima. Aga algul olid need „rasked” juhtumid lihtsalt kerged haigestumised. Olukord on tõsine just selle korra ja nõuete, mitte haiguse enda tõttu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,078 korda, 1 külastust täna)