Avalikkust informeerinud ja selle eest karistada saanud Hiina arst on nüüd ise nakatunud ohtliku viirusega

Detsembri lõpus ohtliku viiruse eest avalikkust informeerinud ja selle eest võimude poolt karistatud Hiina arst Li Wenliang on nüüd ise koroonaviiruse nakkusega haiglas.

Dr. Li on silmaarst ja teatas detsembri lõpus koos grupi kolleegidega, et inimesed on nakatunud ohtliku, SARS-i moodi ohtliku kopsuhaigusega. Ta võeti jaanuari alguses kinni seoses kuuljuttude levitamisega, vahendab sixthone.com.

Dr. Li töötab Wuhani keskhaiglas, kus tegeletakse koroonaviiruse patsientide ravi ja haiguse uurimisega. Tänase laupäeva hommikuks oli haigus tapnud Hiinas 259 inimest ja nakatanud ligi 12 000 inimest.

Arstil tõusis palavik 10. jaanuaril, samuti tekkis köha. Hiljem viidi ta haigla intensiivi. Tema vanematel olid samad haigusnähud. Dr. Li patsient oli nakatunud SARS-iga sarnaneva kopsupõletikku tekitava viirusega. Ta jagas seda infot oma endiste õpingukaaslastega, et nad teaksid valmis olla. Pärast seda võttis arstiga ühendust politsei ja 3. jaanuaril võeti ta kinni ta seoses „ebaõigete kommentaaridega”, mis olid „häirinud avalikku korda”.

Arsti sunniti politseis vaikima ja öeldi, et kui ta jätkab, siis antakse ta kohtu alla. 1. jaanuaril teatas politsei, et on karistanud 8 isikut, kes levitasid valeinfot Wuhani linna elanikel avaldunud kopsupõletiku kohta. Pärast seda aga, kui Hiina võimud teatasid 9. jaanuaril, et tuvastatud on uus kopsupõletikku tekitav koroonaviirus, hakkasid inimesed küsima, kas arste oli karistatud alusetult.

Hiljem kritiseeris Hiina ülemkohus kohalikku politseijaoskonda, et arste oli ebaõiglaselt karistatud. Wuhani politsei vastas selle peale, et arste oli ainult „õpetatud ja kritiseeritud”.

Hiljem on neid arste peetud Hiinas kangelasteks, kuna suutsid nii oma kolleege kui avalikkust hoiatada läheneva ohu eest. Dr. Li on saanud sadu tuhandeid poolehoidvaid kommentaare.

‘Rumormonger’ Doctor Who Raised the Alarm Says He Has Coronavirus

A doctor in Wuhan who was one of the eight whistleblowers police reprimanded in early January for “spreading rumors” about a mysterious pneumonia has become infected with the coronavirus that causes it. “Today’s nucleic acid (novel coronavirus) test came back positive.

Kommentaarid
(Külastatud 1,692 korda, 1 külastust täna)