Ärevad teated maailmast: USA-s lasti koroonaviirusega patsient kogemata koju, Venemaal põgenes mitu inimest karantiinist

Maailmast tuleb ärevaid teateid seoses koroonaviirusega – osa saadetakse eksikombel koju, teised põgenevad karantiinist.

USA-s lasti San Diego haiglast kogemata koju viirusehaige patsient, kes oli evakueeritud enne seda Hiinast. Patsient saabus USA-sse eelmisel nädalal ja ta paigutati karantiini, vahendab Guardian.

Patsiendi juhtum oli USA-s arvult 13. tuvastatud nakatumine. Kokku on 14 päeva kestvas karantiinis aga 232 USA kodanikku.

Venemaal Samaaras aga põgenes haigla karantiinist lapseootel ema koos väikse pojaga. Naine oli tulnud mõnda aega tagasi Hiinast Hainani provintsist, kui pojal tõusis palavik ja ta hakkas köhima.

Naine rääkis Peterburi väljaande Fontanka andmetel, et ei pidanud enam vastu, kuna algul lubati analüüside tulemusi 3 ööpäeva jooksul, siis venis see viie ööpäevani ja lõpuks 9 ööpäevani. Naisele öeldi, et vahet pole, kuna ta peab nagunii 14 päeva karantiinis olema.

Naise väitel aga käisid arstid ringi auklike kinnastega ja ilma näomaskideta, mistõttu tekkis tal hirm, et võib haiglas mõne nakkuse saada. Naisel polnud muud võimalust, kui haiglast põgeneda. Naine hüppas aknast välja ja järgmisel päeval helistati talle nii haiglast kui politseist.

Peterburis oli teine juhtum, kus 32-aastane jaanuari lõpus Hiinast naasnud naine oli lõhkunud palati luku ja  läinud karantiinist ära koju. Naise väitel pole talle keegi helistanud ega teda taga otsinud.

Coronavirus: US evacuee mistakenly released from hospital

A US citizen evacuated from China amid the coronavirus outbreak was mistakenly released from a San Diego hospital on Monday, after officials were told by the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) the person was in the clear. The CDC subsequently advised that the patient had in fact tested positive for the virus.

Kommentaarid
(Külastatud 881 korda, 1 külastust täna)