Vantaa poes oli üleval eraldi käitumisjuhend mustlaste jaoks

HOK-Elanto Alepa Kartanonkoski poes Vantaal oli eraldi juhend mustlastega toimetulekuks. Juhendis oli märgitud, et kui mustlased poodi tulevad, siis tuleb kohe turvatöötajaid hoiatada. Kui mustlased ostlema lähevad, siis saadab neid üks müüjatest.

Juhend asus poe puhkeruumi seinal. Juhendis oli kirjas, et ka ajutised töötajad peavad kohe teisi informeerima, kui märkavad mustlaste sisenemist poodi,

Alepa poodide eest vastutav HOK-Elanto töötaja ütles, et polnud kursis sellise juhendiga ja et see läheb vastuollu ettevõtte poliitikaga, vahendab Helsingin Sanomat.

HOK-Elanto info kohaselt puudutas juhend vaid väikest osa mustlasi, mitte kõiki mustlasi. Nimelt on poes käinud viimasel ajal grupp inimesi, kes on häirinud nii töötajaid kui kliente. Poe juhataja otsustas pärast seda koostada sellise juhendi.

Mustlased on poest võtnud asju kaasa ilma maksmata ning kui töötajad sekkuvad, siis tõstetakse suur kisa, mis segab teisi kliente. Kokku on niimoodi häirivalt käitunud kümmekond inimest. Seda, kui kaua juhend üleval oli ei osata öelda, kuna juhataja vahetus novembrikuus ja juhend oli olemas juba eelmise juhataja ajal. Nüüd on see juhend maha võetud.

Alepa kehotti tekemään hälytyksen romanien saapuessa myymälään Vantaalla – HOK-Elannon ketjujohtaja: “Ei ole ohjeistuksen mukaista”

Vantaan Kartanonkosken Alepa-ruokakaupan taukohuoneen seinällä olevassa lapussa pyydettiin hälyttämään vartijat samantien paikalle, kun romanit tulevat myymälään. Lisäksi lapussa pyydettiin seuraamaan heidän liikkeitään myymälässä. Lapussa ohjeistettiin, että myös vuokratyöntekijöiden piti ilmoittaa välittömästi vastuuhenkilölle, kun romanit tulevat myymälään. HOK-Elannon Alepa-myymälöistä vastaava ketjujohtaja Merja Mustonen ei ollut tietoinen kyseisestä ohjeistuksesta, kun HS asiaa häneltä tiedusteli maanantai-iltana.

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)