Uus Tšernobõl: Hiina meedikud saadetakse Wuhani surema, umbes nagu saadeti päästetöötajaid Tšernobõli

Hiina meedikuid saadetakse tuhandete kaupa Wuhani ja nad arvestavad võimalusega, et lähevad sinna surema, umbes nagu saadeti surma Tšernobõli päästetöötajad.

Wuhani saadetud meedikute lähedased on pisarais, kui neid bussidega ära saadetakse. Selle kohta on sotsiaalmeedias avaldatud mitmed videod. Nii nagu paljud tuletõrjujad, ei naase ka Wuhani saadetud meedikud enam kunagi oma lähedaste juurde, vahendab The Sun.

Hiinas võrreldakse Wuhani kriisi Tšernobõliga ka seetõttu, et nii nagu Tšernobõli puhul hoidsid Hiina võimud infot kinni. See võimaldas viirusel kiiresti levida. Ohtlik patogeen avastati Wuhanis juba detsembri alguses. Hiina valitsus reageeris alles jaanuari keskel, kui inimesed hakkasid massiliselt haigestuma.

Spekuleeritakse, et ohtlik viirus võis valla pääseda samas Wuhanis asuvast 4. taseme biokaitse uurimiskeskusest, mis allub Hiina kaitseministeeriumile ja kus töötatakse biorelvadega. Selles keskuses uuriti muu hulgas SARSi viirust. Uus koroonaviirus on SARSi sarnane, aga nakkab kergemini.

Mõnes kommentaaris on Wuhani haiguspuhangule viidatud terminiga Tšernobõl 2020.

Kommentaarid
(Külastatud 2,949 korda, 1 külastust täna)