Uus häda Veneetsias – vesi kadus kõik ära

Vaid paar kuud pärast sajandi suurimat üleujutust Veneetsias on saabunud uus häda – vesi on kõik järsku ära kadunud ja veetase langenud rekordmadalale.

Üleujutus tõi linnale ligi miljardi euro suuruse kahju, aga nüüd on käes uus häda: Veneetsiale omased gondlid ja paadid on muda sees kinni. Veneetsia kuulsad kanalid on peaaegu veest tühjaks voolanud. Kanalitest on saanud mudased kraavid.

Veetase langes 45 sentimeetrit allapoole merepinda, mis tähendab, et mitmed kanalid polnud enam laevatatavad. Olukord on vastupidine novembriga, mil veetase kanalites oli viimaste aastakümnete kõrgeimal tasemel. Kui veetaseme rekordilist tõusu põhjendati kliimamuutusega, siis praegust veetaseme langust aga ei osata enam millegagi põhjendada.

Kommentaarid
(Külastatud 4,585 korda, 1 külastust täna)