USA allikad: Iraani raketid lendasid sihilikult mööda, keegi surma ei saanud

USA valitsuse allikad kinnitavad, et Iraani raketirünnak läks sihilikult mööda, nii et keegi ameeriklastest surma ei saanud.

Ametnike väitel oleks võinud Iraan suunata raketid ameeriklaste pihta, aga mingil põhjusel seda ei tehtud, vahendab CNN.

Ametnikud rääkisid, et ilmselt oli Iraani soov lihtsalt hirmutada ja mitte kellelegi kahju teha. Nii plahvatas üks rakett USA konsulaadi kõrval Erbilis, aga ei lennanud konsulaati sisse. Ükski ameeriklane rünnakus surma ei saanud.

USA ametnike väitel saatis Iraan rünnakuga sõnumi, et oleks võinud kahju teha, aga seda ei tehtud. Seda peetakse arukaks käitumiseks, kuna võrreldes USA-ga on Iraanil võimalikust konfliktist palju rohkem kaotada. Praegu võtab USA asja rahulikult ja täiendavalt turvalisust enam ei suurendata.

US-Iran news: Live updates following missile attack – CNN

The latest: President Trump is expected to make an address following the attack on US forces in Iraq. Missile attack: Iran fired more than a dozen ballistic missiles at two Iraqi military bases housing US troops overnight. US and Iraqi sources said there were no known casualties.

Kommentaarid
(Külastatud 546 korda, 1 külastust täna)