Turu ligidalt metsast leiti seal 1990ndatest aastatest elanud mees – arvas, et ei leia omale võlgade tõttu kunagi elamist

Soomest Turu ligidalt metsast leiti seoses Metsatrolli otsingutega ka üks mees, kes on seal elanud juba alates 1990ndatest aastatest. Mees oli kolm aastakümmet arvanud, et ei leia omale vanade võlgade tõttu kunagi elamist.

Mees leiti metsas madratsi peal magamiskotis magamas. Üks jalgrattur oli teda metsas märganud ja andnud temast teada, kuna arvanud, et tegemist on Metsatrolliga, vahendab MTV.

Turu Päästearmee, mis tegeleb kodututele kodu pakkumisega leidis mehele veel samal päeval uue kodu. Parasjagu oli üks vaba korter, lisaks anti mehele toitu ja koguti kingiks asju.

60-aastane kodutu mees oli läinud metsa elama ligi 30 aastat tagasi peale töötuks jäämist. Mees ei leidnud enam üürikorterit, läks metsa elama ja arvas, et vanade võlgade tõttu ei leia enam kunagi elamist.

Tegemist oli ühelt poolt õnneliku, teiselt poolt õnnetu looga. Õnnelikuga seetõttu, et mehele leiti kodu, aga õnnetuga seetõttu, et mees rääkis, et metsas elab veel palju temasuguseid. Päästearmee jaoks oli šokeeriv teadmine, et inimesed peavad olude sunnil metsas elama.

Alates aasta algusest on Päästearmee pakkunud kodututele uusi kodusid nö üürivahenduse kaudu. Päästearmee leiab kodutule kodu ja abistab koostöös sotsiaaltöötajatega. Päästearmee on Turus leidnud nõnda kodu juba kuuele kodutule. Eesmärk on võtta tööle kaks inimest, kes hakkavad Turu ümbruse metsi läbi kammima, et sealt kodutuid leida. Selleks on aga vaja leida raha.

Praegu pakub Päästearmee kodututega tegelemisel sotsiaaltöö allhanketeenust. Lisaks kodu leidmisele tegeletakse kodutute abistamisega tavaeluga kohanemiseks. Kaua aega kodutuna elanutele võivad paljud asja olla teadmata.

See mees, kes metsast leiti, oli üllatunud ühe talle toodud kasti üle. Kui Päästearmee töötaja tema juures käis, siis selgus, et mees ei teadnud, et tegemist on mikrolaineahjuga. Alates 1990ndatest aastaest metsas elanud mees polnud sellist riista varem näinud.

Kommentaarid
(Külastatud 4,099 korda, 1 külastust täna)