Tänaku asemele Toyotasse võetud Evans ja Ogier kerkisid kohe autoralli liidriks, soomlased samuti tublid

Tänane, reedene Monte Carlo ralli sõidupäev näitas, et Toyota masinad on siiski parimad. Tänaku asemel Toyotasse võetud endised M-Spordi (Fordi) sõitjad Elfyn Evans ja Sebastien Ogier kerkisid kohe liidriks, samas kui senine liider Ott Tänak jäi Hyundail maha ning lõpetas sõidu kraavis.

Soomlastest tegid hea sõidu Esapekka Lappi (M-Sport) ja pärast Tänaku lahkumist Toyotasse võetud noor sõitja Kalle Rovanperä.

Tänaku avarii puhul spekuleeritakse samuti, et see oli auto viga, et üsna sirgel teelõigul niimoodi välja sõideti. Ilmselt pole Tänak veel Hyundai „iseärasustega” harjunud. Praegu on ka selgusetu, mis meestest edasi saab, sest Tänak jäeti koos kaardilugeja Martin Järveojaga pärast rasket autoõnnetust haiglasse. Võimalik, et tegemist on põrutuste või muude varjatud vigastustega, mis algul kohe välja ei tule.

Tänase seisuga on pärast 7. kiiruskatset üldkokkuvõttes autoralli seis selline:

1. Elfyn Evans    Toyota  +1:30.14,7
2. Sebastien Ogier  Toyota     +2,7
3. Thierry Neuville  Hyundai    +10,1
4. Sebastien Loeb   Hyundai    +57,6
5. Esapekka Lappi   Ford     +1.45,9
6. Kalle Rovanperä  Toyota    +2.08,8
Kommentaarid
(Külastatud 187 korda, 1 külastust täna)