Täiendav info Helsingi mõrva kohta: tapetu leiti mitu kuud hiljem auto pagasiruumist

Helsingi salapärase mõrvamüsteeriumi kohta on teada lisaks niipalju, et tapetud isik oli 1993. aastal sündinud Jan Sebastian Saarinen, kes kuulutati kadunuks 18. oktoobril. Ta leiti aga alles detsembrikuus ühe auto pagasiruumist.

Politsei leidis ohvri tänu enda uurimistoimingutele. Saarinen oli viimati lähedastega kontaktis 2019. aasta 2. oktoobril. Tema elukoht oli Riihimäki, aga ta viibis põhiliselt Helsingis, vahendab MTV.

Helsingi kohus andis seoses juhtunuga loa kolme isiku vahistamiseks, nad on 39-aastane mees, 29-aastane mes ja 19-aastane naine. Kahtlusalustest 39-aastasel on varasem kuritegelik taust. Ta on mõistetud 2002. aastal noaga toime pandud tapmise eest 10,5 aastaks vangi. Järgnevalt lõi mees 2013. aastal jahipüssiga teist meest vastu nägu ja tulistas jalga. Vägivalla eest mõisteti mehele 3,5 aasta pikkune vangistus.

Kuriteo ohvril on samuti varasem kuritegelik taust, ta on süüdi mõistetud muu hulgas vägivalla, röövi ja narkokuritegude eest aastatel 2014-2017.

Kommentaarid
(Külastatud 428 korda, 1 külastust täna)