Süürias ISIS-e laagris olevatest soome naistest vaid üks ei soovi naasta Soome

Soome jätkab võimaluste otsimist Süürias al-Holis asuvast ISIS-e naiste ja laste laagrist Soome kodanike äratoomiseks. Selgub, et vaid üks soome naistest ei soovi Soome naasta.

Naised räägivad, et talv on olnud laagris raske ja lapsed haiged, kuna telki sajab pidevalt vett sisse. Naised räägivad, et tahavad võimalikult ruttu Soome pääseda. Samas on lootused kustumas, vahendab Yle.

Kui veel augustis olid naised Soome tuleku suhtes skeptilised, siis nüüd räägivad nad, et tahaksid tagasi Soome. Laagris on külm ja inimesed haiged. Naised ei taha laagrisse surra.

Märtsikuus saab naistel oldud laagris üks aasta. Kui möödunud kevadel olid naised Soome naasmise suhtes lootusrikkad, siis nüüd enam mitte. Naised ei saa aru, miks neid Soomes kardetakse, kuna naisi on vaid kümmekond. Naised ise leiavad, et nad pole Soomele julgeolekuoht.

Laagris on vähemalt kümmekond soome naist, kellest kõik peale ühe sooviksid naasta Soome. Soomlanna, kes naasta ei taha põhjendab seda asjaoluga, et keegi neid Soome tagasi ei oota. Samas on laagris olemas moslemi kogukond. Naise väitel aidatakse laagris neid, kel pole toitu või raha. Soome minnes see turvavõrgustik kaob. Soomes inimesed sülitavad moslemite peale ja sõimavad, miks peaks sinna naasma, küsib naine. Ta tahab elada islami reeglite järgi ja laagris on see võimalik.

Kokku on al-Holi laagris kokku ligi 70 000 naist ja last. Neist 20 000 on olnud seotud islamiriigi ISIS-ega ja neid hoitakse eraldi aia sees. Seal on ka soomlased koos ülejäänud ligi 10 000 välismaalasega.

Kommentaarid
(Külastatud 172 korda, 1 külastust täna)