Soomlastele maitseb liha – 96 protsenti sööb seda eri moel

Värske küsitluse järgi suurenes Soomes lihasööjate hulk 2019. aastal. Liha söömine on püsinud endisel tasemel ja soov liha süüa pole vähenenud.

Liha söömist toetavad hea maitse, harjumus ja toitainete sisaldus, selgus lihateavitusühenduse poolt läbi viidud uuringust. Lihateavitusühenduse liikmed on Atria, HKScan ja Snellman, vahendab Iltalehti.

Uuringust tuli välja, et liha söömist vältivaid inimesi on 4 protsenti, veidi vähem kui 2018. aastal, mil 7 protsenti soomlastest ei söönud üldse liha. Igapäevaselt või peaaegu igapäevaselt liha sööjate hulk on Soomes kasvanud. Vähemalt mitu korda nädalas süüakse liha 81 protsendis Soome majapidamistest. Soomlaste lihasöömise uuringu viis läbi Kantar TNS Agri Oy 2019. aasta oktoobrikuus.

Liha maistuu suomalaisille! Jopa 96 prosenttia syö jossain muodossa

Lihatietoyhdistyksen teettämän kyselyn mukaan lihaa syömättömien määrä väheni 2019. Lihan asema suomalaisten ruokalautasilla on edelleen vakaa. Näin kertoo kolmea suurta suomalaista lihanjalostajaa Atriaa, HKScania ja Snellmania edustavan Lihatiedotusyhdistys. – Suurin osa, 96 prosenttia, suomalaisista syö lihaa jossain muodossa. Enimmällä osalla lihan käyttö on säilynyt ennallaan eikä pyrkimys lihan syönnin vähentämiseen ole lisääntynyt.

Kommentaarid
(Külastatud 78 korda, 1 külastust täna)