Soomlastel on järjest suurem summa pangas ilma mingit intressi tootmata

Soomlastel on järjest suurem summa, nüüd juba ligi 100 miljardit eurot pangas ilma mingit intressi tootmata.

Inflatsioon oli Soome statistikakeskuse andmetel novembrikuus 0,7 protsenti, mis tähendab, et nii palju kaotab raha oma väärtusest, vahendab Iltalehti.

Kodumajapidamistel oli keskpanga andmetel novembri lõpu seisuga hoiustel 95,6 miljardit eurot. See summa on kiiresti kasvanud alates 2019. aasta algusest.

Hoiuste keskmine intress oli Soomes novembrikuus 0,11 protsenti. Inflatsioon oli samal ajal 0,7 protsenti. Hoiustest suurim summa ehk 82,6 miljardit eurot oli jooksvatel arvetel ja seal oli keskmine intress 0,07 protsenti. Tähtajalistel hoiustel oli raha 4,8 miljardit eurot ja muudel hoiustel 8,2 miljardit eurot. Tähtajaliste hoiuste intress oli novembris 0,51 protsenti.

Üle aasta pikkustele hoiustele makstakse kõrgemat intressi (0,94 protsenti) kui alla aasta pikkustele hoiustele (0,28 protsenti).

Uusi eluasemelaene võeti novembris 1,7 miljardi euro eest, mida on 100 miljonit eurot enam kui aasta tagasi samal ajal. Eluasemelaenude maht oli novembri lõpus 100,3 miljardit eurot. Kodumajapidamiste tarbimislaenude maht oli 16,5 miljardit eurot ja muude laenude maht 17,7 miljardit eurot.

Suomen pankki paljastaa: Suomalaisten talletukset kasvavat nopeasti – lähes 100 miljardin potti makaa tileillä olemattomalla korolla

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli marraskuussa 0,7 prosenttia, mikä tarkoittaa sitä, että suomalaisten talletukset menettävät arvoaan koko ajan. Kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli 95,6 miljardia euroa marraskuun lopussa, ilmenee Suomen Pankin (SP) tiistaina julkistamista tiedoista. Kotitalouksien talletuksien kasvuvauhti on SP:n mukaan kiihtynyt selvästi vuoden 2019 alusta.

Kommentaarid
(Külastatud 249 korda, 1 külastust täna)