Soomlased pääsevad Hiinast tulema tõenäoliselt nädala lõpus

Soomlased tahetakse Hiinast ära tuua koos teiste Euroopa Liidu riikide kodanikega. Soome välisministeeriumi info kohaselt on välisministeerium olnud ühenduses Hubei maakonnas elavate soomlastega.

Piirkonnas on veel teatud hulk soomlasi, kes tahetakse nädala lõpus ära tuua. Lende korraldavad Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia. Soome eraldi lende ei korralda, kuna soomlasi on seal piirkonnas vähe, vahendab Yle.

Soomlasi on seal kümmekond, aga osa neist on juba omal käel lahkunud. Lennuki peale võetakse ainult need reisijad, kel puuduvad haigusnähud. Pärast Euroopasse jõusmist ootab soomlasi tõenäoliselt karantiin selles riigis, kuhu nad tuuakse. Seetõttu võtab Soome naasmine aega.

Suomalaiset saataneen kotiutuslennoille Kiinasta viikonlopun aikana

Kotimatkaa voi mutkistaa karanteeni palautusta järjestävässä maassa. Kiinassa olevia suomalaisia pyritään viikonlopun aikana kotiuttamaan muiden Euroopan valtioiden järjestämillä kotiutuslennoilla, kerrotaan Suomen ulkoministeriöstä STT:lle. Ulkoministeriön mukaan kaikkiin matkustusilmoituksen tehneisiin suomalaisiin on oltu yhteydessä sekä tiedusteltu heidän halukkuuttaan ja suostumustaan lähteä pois Kiinan Hubein maakunnasta.

 

Kommentaarid
(Külastatud 79 korda, 1 külastust täna)