Soomlanna sai eestlasest ehitusmehelt head nõu ning IKEA kapid 1500 eurot odavamalt

Soomes Tamperes IKEA poe lähedal elav soome pere sai head nõu eestlasest ehitusmehelt, kes ütles, et käib ostmas hoopis Riia IKEA poes, kuna seal on asjad odavamad.

36-aastane Anne arvestas, et uued köögi ja majapidamisruumi kapid saaks Riiast palju odavamalt. Soomes oleks kapid maksnud 5000 eurot, Lätis aga 3000 eurot. Lisaks sõidukulud kokku 500 eurot, muidu oleks sääst olnud veel suurem, vahendab Ilta-Sanomat.

Sõidukulud oleks olnud väiksemad ka siis, kui oleks olnud oma kaubik ja elukoht Helsingile lähemal. Sõitma ei mindud niisama uisapäisa, vaid enne tehti korralik kalkulatsioon. Anne planeeris mööbli IKEA enda programmiga, kust saab toote numbrid. Siis otsis ta Läti veebipoest välja samade numbritega tooted. Selgus, et kappide uksed olid Lätis palju odavamad. Samas kõike ei tasunud ka Lätist osta. Osa tooteid olid Lätis kallimad kui Soomes. Lisaks jättis Anne välja sama hinnaga tooted.

Läti IKEA-s pole sellist asja nagu Soomes, et veebis tellitud kaup pannakse kohapeal kokku, seda peab eraldi poest kokku korjama. Samas saatis Anne nimekirja Läti IKEA-sse ja sealt anti nõu, kuidas toimida. Samas sai Anne kinnituse kauba olemasolu kohta. Mõned kapid võttis Anne välja, et kauba kaal liiga suureks ei läheks.

Sõit kulges edukalt, Tallinna sõideti öise laevaga. Kohale oli lihtne pääseda, sest Riia IKEA on linna servas. Kohapeal selgus, et kõiki tooteid pole piisavas koguses, aga neid ei hakatud ära ootama. Need olid ka väiksed asjad, mida polnud vaja tingimata Lätist osta. Siis sõideti tagasi Tallinna ja laevaga uuesti üle lahe Soome. Kuigi sõit oli väsitav, siis Anne seda ei kahetse ja võtaks reisi uuesti ette.

Anne sai virolaiselta rakennusmieheltä yllättävän Ikea-vinkin – säästi 1 500 euroa ajamalla Tampereelta Latviaan

Tampereen Ikean naapurissa asuva pariskunta säästi toista tuhatta euroa hakemalla kaappinsa Ikea-kaupasta Latviasta. Tamperelaispariskunta hyppäsi viime perjantaina pakettiautoon ja ajoi ostoksille Latviaan Ikeaan. Lauantai-illalla matkalta palannut Anne , 36, laskee, että uuden keittiö- ja kodinhoitohuoneen kaapiston sai Riiassa sijaitsevasta Ikea-kaupasta parituhatta euroa Suomea halvemmalla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,517 korda, 1 külastust täna)