Soomes tõsteti kassipoegade loovutusiga 14 nädala peale

Soomes tõsteti uuest aastast kassipoegade loovutusiga kahe nädala võrra 14 nädalani. Arvatakse, et hilisem võõrutamine aitab kassipoegadel vähendada käitumishäireid.

Leitakse, et hilisem võõrutamine aitab vältida kassidel käitumishäireid ja agressiivsust. See on ka teaduslikult ära põhjendatud, vahendab Yle.

Rahvusvahelise kassiföderatsiooni FIFe (Fédération Internationale Féline) liikmetelt nõutakse vähemalt 12 nädala vanust loovutusiga. Seda võivad riigid aga veelgi pikendada. Soome tõstis loovutusiga esimesena Euroopas. Paljud kassikasvatajad on ise tõstnud juba loovutusiga seoses vaktsineerimistega. Kassipoegi vaktsineeritakse 12 nädala vanuses.

Kissojen luovutusikä nousi 14 viikkoon – myö­häi­sem­pi vie­roit­ta­mi­nen vä­hen­tää käy­tös­häi­riöi­tä

Sääntö koskee pentuja, jotka syntyvät 1.1.2020 jälkeen. Luovutusiän nostolla pyritään turvaamaan kissan hyvän elämän lähtökohdat. Kissojen luovutusikä nousee kahdella viikolla. Pentu, joka syntyy tämän vuoden puolella, voidaan luovuttaa vasta 14-viikkoisena. Luovutusiän nostolla pyritään Suomen Kissaliiton mukaan varmistamaan kissan hyvä elämä jo pennusta pitäen.

Kommentaarid
(Külastatud 238 korda, 1 külastust täna)