Soomes tahetakse teatud teedel keelata aeglaste sõidukitega sõitmine

Soomes paigaldatakse juunikuu algul teede äärde märgid miinimumkiiruse kohta, seda võimaldab uus liiklusseadus. Teatud teedel keelatakse üldse aeglaste sõidukitega sõitmine.

Uute märkide eesmärk on juhtida aeglasemad sõidukid nagu traktorid ja mopoautod kas aeglasema sõidu ridadele või sootuks valima mõne teise marsruudi, vahendab MTV.

Muutused on Soomes ka kiirteel, kus alates juunist peab sõiduki suurim lubatud kiirus olema vähemalt 70 km/h, praegu on see 50 km/h.

Aeglasemad sõidukid võidakse suunata eraldi reale Helsingi ringteedel, kus on kummaski suunas kolm sõidurida. Minimaalne lubatud kiirus võidakse kehtestada vasemale reale. Seda kasutatakse näiteks Saksamaal.

Minimaalse kiiruse märke võidakse kehtestada ka väiksematel teedel, mis tähendab, et aeglasemad sõidukid seal sõita ei saa ja peavad valima mõne teise marsruudi. Minimaalset kiirust ei kehtestata nö tavalistel teedel, kus on lubatud jalgrattaga sõitmine, kuna jalgratastele ei saa kehtestada vähemalt 50 km/h kiiruse nõuet.

Minimaalse kiiruse nõuet ei pea täitma, kui on liiklusummikud või teeolud seda ei võimalda. Minimaalse kiiruse nõude rikkumise eest võidakse määrata 100-eurone liiklusveamaks. Minimaalset kiirust hakkavad kontrollima võimekamad nn superkiiruskaamerad, mida Soome teedele järk-järgult paigaldatakse.

Kommentaarid
(Külastatud 211 korda, 1 külastust täna)