Soomes said mitu inimest ilutulestiku tagajärjel silmakahjustuse, neist üks laps

Soomes said aastavahetuse ilutulestiku tagajärjel praeguse seisuga silmakahjustuse mitu inimest, neist üks laps.

Keskpäevaks oli Helsingi silmakliinikus ravitud kahte patsienti. Üks täiskavanu sai taevast lennanud tükiga silma Helsingis Kansalaistoril toimunud uusaastaopeol. Teine sai otse ilutulestikuga pihta ja kahjustus on tõenäoliselt püsiv, vahendab Ilta-Sanomat.

Teisel juhtumil ei läinud tulestiku patarei korralikult lahti ja seda mindi uuesti süütama. Teisel süütamisel läks see järsku lahti ja süütaja sai pihta, kuna tal polnud kaitseprille ees. Õnneks ei plahvatanud tulestik otse silme ees, mis päästis raskemast vigastusest. Need kaks patsienti olid 25- ja 45-aastased.

Lisaks on kolmas patsient, laps, kes tuuakse Helsingisse ravile Soome idaosast. Tal olid saanud vigastada käsi ja siis silm.

Lisaks oli Tamperes ravitud üht noort täiskasvanut, kes sai ilutulestiku tagajärjel kerge silmavigastuse. Temal olid peas kaitseprillid, aga nendest polnud abi.

Lapselta vammautui ensin käsi, sitten näkö – ilotulitteista ainakin yksi vakava silmävamma

Räjähtävä ilotulitepata aiheutti lievän silmävamman, vaikka nuorella aikuisella oli päässään suojalasit. Eri puolilla Suomea viranomaiset ovat kertoneet ilotulitteiden väärinkäytöksistä: uudenvuodenyönä ilotulitteita ammuttiin ihmisiä, autoja ja rakennuksia päin. Ilotulitteet työllistävät paitsi poliiseja myös silmälääkäreitä. Puoleen päivään mennessä Helsingissä Husin silmätautien päivystyspoliklinikalla on hoidettu kahta ihmistä, jotka ovat saaneet silmävammoja ilotulitteista.

Kommentaarid
(Külastatud 264 korda, 1 külastust täna)