Soomes on koroonaviiruse kahtlusega haiglas uus Hiina turist

Lapimaa keskhaiglasse Rovaniemis on toodud koroonaviirusega kahtlusega uus Hiina turist, kes on pärit Wuhani piirkonnast.

Turist on pärit Wuhani piirkonnast, kust ta lahkus viis ööpäeva tagasi ja tal on olnud kaks ööpäeva hingamisteede põletik. Turist pöördus algul Ivalo tervisekeskusse, ta on 40-aastane ja tema seisukord on suhteliselt hea, vahendab Yle.

Patsiendilt on võetud proovid ning saadetud Helsingisse terviseametisse analüüsimiseks. Tulemused peaks saabuma täna, kolmapäeval.

Koroonaviiruse nähud on sarnased gripi või muu viirusega. Patsiendil on aga täidetud kolm kahtlusalust kriteeriumi: ta on pärit Wuhani piirkonnast, tal on hingamisteede põletik ja tal on palavik.

Hiinlase puhul on tegemist teadaolevalt turistiga, aga tema täpne liikumine pole veel teada. Enamus uue koroonaviirusega nakatunutest on pärit Hiinast Wuhanist või selle ümbrusest. Hiinas on tõusnud koroonaviiruse tagajärjelk surnute arv üle 130. Ivalos kahtlustati koroonaviirust eelmisel nädalal veel kahel Hiina turistil, aga nende proovid olid negatiivsed.

Kiinalainen matkailija tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi

Matkailija on kotoisin Wuhanin alueelta. Kiinalainen matkailija on tuotu Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle eristykseen koronavirusepäilyn vuoksi. Matkailija on kotoisin Wuhanin alueelta, josta hän on lähtenyt viisi vuorokautta sitten, ja hän on sairastanut kaksi vuorokautta hengitystieinfektiota, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas STT:lle. Matkailija oli hakeutunut alun perin Ivalon terveyskeskuksen päivystykseen.

Kommentaarid
(Külastatud 731 korda, 1 külastust täna)