Soomes on käivitatud meetmed seoses Hiina surmaviirusega: ülikoolides jäetakse ära Hiina-reisid, haiglates tehakse ettevalmistusi

Soomes on käivitud ettevaatusmeetmed seoses Hiina surmaviirusega. Ülikoolid jätavad ära planeeritud Hiina reisid ning haiglates tehakse ettevalmistusi haigete saabumiseks.

Ülikoolides pole veel laiemaid meetmeid rakendatud, aga jälgitakse teraselt olukorda. Haiglates on aga hakatud tegema juba ettevalmistusi haigete saabumiseks, vahendab Yle.

Soomes on koolidel tihe kontakt Hiinaga, eriti kutsekoolidel. Hiinast on reise ära jäetud ja ka Soomest Hiinasse praegu ei sõideta. Soome lennufirma Finnair on samuti valmistunud haigete patsientidega tegelemiseks.

Korkeakoulut saattavat joutua perumaan Kiinan-matkojaan, sairaaloissa tarkistetaan eristystiloja – koronavirus aiheuttaa jo toimenpiteitä Suomessa

Sairaaloissa ja korkeakouluissa ympäri Suomea seurataan tarkasti koronavirustilannetta sekä sitä, millaisia linjauksia viranomaiset tekevät. Yliopistoissa ja korkeakouluissa ei ole tehty vielä erillisiä ohjeistuksia koronaviruksen takia, vaan oppilaitoksissa seurataan tilannetta ja odotellaan viranomaisten linjauksia. Sairaanhoitopiireissä toimenpiteisiin on jo ryhdytty: esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä aloitetaan tehostettu henkilökunnan suojaintenkäyttöharjoittelu ja päivitetään ohjeistusta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,133 korda, 1 külastust täna)