Soomes liigub ringi salapärane „Metsatroll”, kes käib kodudes söömas inimeste toitu ja magab voodites

Soome lõunaosas Turu ligidal Littoineni piirkonnas liigub ringi salapärane noor naisterahvas, kes käib inimeste kodudes söömas ning magamas. Nime küsimise peale vastab naine, et on Metsänpeikko (tõlkes: Metsatroll).

Kaarinas elav Jenni rääkis, et oli eile, kolmapäeva õhtul mehe ja koeraga jalutamas, kui teismelised pojad helistasid ja rääkisid, et kodus on esikus üks naine. Nende 16-aastased kaksikud olid olnud maja ülakorrusel ja allkorruse uks oli jäänud vanematel lukustamata. Naist märkas üks poegadest, kes läks trepist alla, vahendab MTV.

Poisid ajasid naise välja ja ta paistis olevat hirmunud. Poisid jooksid talle järele, aga naine oli juba kadunud. Naine kadus metsa pimedusse.

Kohaliku politsei info kohaselt on selliseid tähelepanekuid olnud juba ligi aasta jooksul. Tegemist on noore naisega, kes mingil põhjusel käib inimeste kodudes. Mõnikord ta sööb midagi, siis jälle käib duši all või magab voodis. Naine on tulnud sisse enamasti avatud ukse kaudu, aga on murdnud sisse ka lukustatud ruumidesse, mis on seisnud tühjalt. Naine läheb tühjadesse hoonetesse ja ta pole ohtlik.

Ükskord oli juhus, kus majaelanik ajas naise minema ja naine viskas elaniku suunas lillepoti, mis õnneks kedagi ei tabanud. Naist kahtlustatakse kodurahu rikkumises, kahju tekitamises, varguses ja vägivalla katses. Vägivalla juhtum oli seotud lillepotiga.

Inimestes tekitab Metsatrolli selline toimetamine hirmu ja kõhedust. Jenni teatas asjast politseile ning turvasüsteemid hoitakse nüüd kogu aeg sees. Ühe hiljutise juhtumi puhul oli salapärane naine jätkud majja maha ühe narkosüstla. Inimesed kahtlustavad, et naine on narkosõltlane, aga politsei ei taha seda kommenteerida. Politseil on teada naise isik, aga pole teda veel kätte saanud. Politsei soovitab inimestel helistada häirekeskusse, kui naist näevad.

Soomes on igaühel kahtlusaluse isiku kinnivõtmise õigus. Näiteks varavastaste kuritegude ja varguste puhul tohib seda õigust kasutada. Politsei soovitab aga olla ettevaatlik, et kinnivõtmine ei ohustaks teist inimest ega ennast.

Naise kohta on olnud palju infot ka sotsiaalmeedias ning Kaarina kohalikus lehes. Inimesed on rääkinud, kuidas naine on võtnud kodudest süüa, samuti käinud duši all. Samas on naine kiiresti lahkunud ja ta on jäänud tabamatuks. Nimi Metsatroll on pärit naiselt endalt, kui temalt küsiti, mis ta nimi on. Sotsiaalmeedias on aeg-ajalt avaldatud ka naise arvatav nimi ja pilt, aga need on eemaldatud, et kaitsta naise privaatsust.

Arvatakse, et tegemist on naisega, kes vajab abi. Võimalik, et tegemist on haige inimesega. Samas on inimest raske aidata, kui ta ise seda ei taha. Inimese võib määrata ravile ka sundkorras, aga siis peab otsuse tegema arst, mitte sotsiaaltöötaja.

Inimesed on hirmul, aga praegu midagi ette võtta ei saa. Politsei soovitab uksed kinni hoida. Ja teine asi on teatada kohe häirekeskusse, kui midagi märgatakse. Inimesed on hirmul, sest kuigi seni on kohtumised naisega piirdunud vaid ehmatusega ei pruugi see nii jääda.

Kommentaarid
(Külastatud 1,003 korda, 1 külastust täna)