Soomes laiendatakse 5-aastastele tasuta koolieelse hariduse pakkumist

Soomes laiendatakse 5-aastastele lastele tasuta koolieelse hariduse pakkumist. See tähendab sisuliselt lasteaedade muutumist järk-järgult maksuvabadeks.
Tasuta koolieelse hariduse pakkumine aitab suurendada laste hariduslikku võrdsust. Varasemast suurema valitsuse toetusega antakse võimalus neile omavalitsustele, kel endal pole võimalust pakkuda tasuta koolieelset haridust, edastas haridus- ja kultuuriministeerium.

5-aastastele mõeldud nädalas tasuta 20 tunnise koolieelse hariduse projekt toimub juba kolmandat aastat ja see laieneb. Projekti laiendatakse, kuna uuringute järgi aitab see kaasa lapse arengule. Tugev koolieelne haridus loob tugeva aluse lapse hilisemale õppimisele koolis, märkis haridusminister Li Andersson.

Kommentaarid
(Külastatud 98 korda, 1 külastust täna)