Soomes kaob kasutuselt mobiilne juhiluba, asemele tuleb uus

Soomes kaob paari nädala pärast 3. veebruaril kasutuselt mobiilne juhiluba, mida on kasutanud ligi 40 000 juhti. Selle asemele tuleb aasta jooksul uus.

Kuivõrd vana mobiilne juhiluba kaob ja kohe uut ei tule, siis tuleb vahepeal kasutada tavalist juhiluba. Mobiilne juhiluba võeti Soomes katseliselt kasutusele 2017. aasta detsembris. Eelmise, 2019. aasta suve hakul avati see laiemale kasutajaskonnale, mil mobiilse juhiloa ja sellega seotud autojuhi rakenduse laadis alla 40 000 kasutajat, vahendab MTV.

Soome transpordi- ja kommunikatsiooniamet Traficom tahab uue rakenduse kasutusele võtta veel käesoleva, 2020. aasta jooksul. Uus mobiilne juhiluba põhineb QR- ehk piltkoodil. Et rakendus töötaks ka välismaal, tahetakse üle minna täielikult digitaalsele lahendusele.

Mobiilne juhiluba töötab nagu tavaline juhiluba ja seda saab kasutada näiteks vanuse kinnitamiseks, kus seda nõutakse. Autojuhi rakendusega sai vaadata sõiduki registrinumbri järgi ka tehnilisi andmeid ning ülevaatuse infot.

Kommentaarid
(Külastatud 810 korda, 1 külastust täna)